Maaliskuun kuulumisia

Hei!

Toivottavasti sinne kuuluu hyvää, mulla on mennyt täällä hyvin. :) Tässä maaliskuussa on nyt ollut oikein juhlaa juhlan perään, kun mä täytin 18 vuotta ja täällä oli myös se Irlannille kuuluisa St. Patrick's Day. Kiirettä on pitänyt, eikä tässä ole oikein ehtinyt rauhoittumaan kun välillä yöllä nukkuessa!

Mun synttäreitä vietettiin mun synttäripäivänä, 16.3, jolloin kutsuin kahdeksan kaveria + mun hostsisko tänne meidän talolle. Leivottiin parin kaverin kanssa edeltävänä päivänä Red Velvet Cake, joka onnistui itseasiassa aika hyvinkin! Koulusta tultaessa mun hostperhe oli tehnyt mulle yllätyksen ja koristellut talon ilmapalloilla ja muilla koristeilla. Vietettiin mukavasti iltaa yhdessä herkutellen ja oon varma, että tuun muistamaan tän päivän! :) Nautin tosi paljon! Kiitos ihan tosi tosi paljon kaikille onniteluista ja erityiskiitos niille, jotka lähettivät tänne vielä kortteja mulle! Tulin niin onnelliseksi. Kiitos vielä Julialle, Evelle, Annille, Annikalle ja Erikalle ihanasta paketista, joka saapui pari päivää sitten <3 Alla muutama kuva illasta ja ps. sain ton hatun synttärilahjaksi niin eikö se pitänyt sitten joka kuvassa olla, hahah :)


























 Seuraavana päivänä synttäri-illan jälkeen piti kuitenkin aamulla ponkaista aikaisin ylös, koska lauantaina (17.3) oli St. Patrick's Day! Olin odottanut tätä päivää jo tosi kauan innolla ja vihdoin se oli täällä!! St. Patrick's Day on täällä yksi isoimmista juhlista, jota vietetään Irlannin suojeluspyhimyksen, Pyhän Patrickin kunniaksi. Päivä on myös samalla Irlannin kansallispäivä. Mentiin aamulla siis Luizen (brasilialainen vaihtari) ja Noran kanssa Galwayhin katsomaan paraatia, joka oli tosi iso ja hieno! Paikalla oli tosi paljon ihmisiä ja kaikilla oli hauskoja asusteita päällä. Myös me pukeuduttiin teeman mukaisesti ja jopa yksi valokuvaaja näpsäsi meistä kuvat! Illemmalla mentiin Oughterardiin (jossa käydään koulua) moikkaamaan muita kavereita ja myöhemmin mun hostperhe vei meidät oikein aitoon Irkkupuubiin. Tykkäsin päivästä tosi paljon!


































Maanantaina mentiin vielä meidän hostveljen kanssa katsomaan Gaelic Football -matsia Galwayn stadionilla. Sitä ennen esiintyi soittokunta ja sen jälkeen alkoi peli Galway vs Dublin. Peli kesti vain 70 minuuttia (2 x 35min) mutta päivä oli tosi kylmä ja kaikki jäätyi ihan kunnolla siellä katsomassa. Peli päättyi 13-13. Pelissä palloa saa kantaa käsillä sekä välissä potkien ja pompottaen. Pisteitä saa maalin tehdessä joko normaaliin maaliin tai potkaistaessa ilmassa korkeiden maalitolppien lävitse. Aika erikoinen peli musta, haluisin itsekkin päästä testaamaan mutta kun asutaan täällä maalla syrjässä vähän kaikesta, niin se on vähän hankalaa. Matsin näkeminen oli kuitenkin hieno kokemus, sillä Gaelic Football on Hurlingin ohella Irlannin suosituin urheilulaji, josta moni irlantilainen on innostunut ja ylpeä. Urheilu on muutenkin iso osa kulttuuria täällä ja tosi monet nuoret harrastaa jotain lajia esim just hurlingia, gaelicia, jalkapalloa tai koripalloa.


 Seuraava viikko kuluikin normaalisti koulun parissa. Olin tiistaista keskiviikkoon yökylässä Cassandren ja Lenin luona, joka toi mukavaa piristystä kouluviikkoon. Meillä oli tosi kivaa yhdessä :) Maanantaina ei ollut koulua, koska kaikilla oli "Bank holiday" St. Patrick's Day:n kunniaksi, joten kouluun mentiin vasta tiistaina. Viikko oli mukavasti vaan neljä päivää ja sain joitakin testejä takaisin, mm. mun testin perunoista: miten viljellä ja kasvattaa niitä, joka on tärkeä osa mun Ag Science -kurssia. Pian aloitetaan kasvattamaan niitä myös itse, hahah. Perjantaina päästiin pääsiäislomille, joka on siis kaksi viikkoa! Jep, kaksi kokonaista viikkoa lomailua, jolloin ei kouluhommatkaan paina ollenkaan! Jes!

Heti lauantaina meille majoittui kaksi vaihtaria Corkista, Emma ja Nahila. He tulivat asustelemaan tänne meille lauantaista tiistaihin, meidän tulevien retkien vuoksi. Sunnuntaina lähdettiin aikaisin aamulla Interstudiesin kanssa Aran Islandeille, jonne lähti lautta Clifdenistä. Luonto oli siellä aivan älyttömän kaunista ja saatiin viettää siellä päivä pyöräillen läpi saarta. Aran Islandeihin kuuluu kolme saarta ja me vierailtiin niistä isoimmasta (Inishmore). Saaressa oli pieni kylä ja joka paikkaa koristi kiviaidat. Meidän harmiksi ei löydetty niitä upeita kallioita rannikolla, kuin vasta tosi myöhään, jolloin meillä ei ollut enää aikaa lähteä sinne. Sain kuitenkin kuvia kavereilta, harmi juttu mutta ens kertaan sitten. Takastulomatkalla bongattiin lautalla delfiini. Päivä oli tosi hieno ja yks parhaimmista jutuista oli taas nähdä kaikki muut vaihtarit Corkista ja Westportista pitkästä aikaa! Juttua riitti! Saarella oli pieni kylä, joka oli tosi rauhallinen. Mietin, että siellä olisi mukavaa viettää kesällä vaikka pari päivää valokuvaillen, koska musta tuntui että paljon jäi vielä näkemättä. Pyörät olivat ehdottomasti tosi käteviä ja niillä pääsi liikkumaan nopeasti. Ehkä mä vielä joku päivä palaan sinne.



































Maanantaina oli vuorossa Connemara tour eli mentiin bussilla Connemaraan vierailemaan Kylemore Abbeyssä, Clifdenin keskustassa ja Connemaran kansallispuistossa. Kylemore Abbey oli kaunis vanha sisäoppilaitos, joka on nykyään vain museokäytössä. Sateen vuoksi otettiin nopeasti kuvat ja mentiin kahvilaan ennen matkan jatkuttua. Seuraavaksi mentiin Connemaran kasallispuistoon ja päästiin jopa kiipeämään Diamond Hill:in (442m) huipulle! Reitti oli hyvä ja lopussa saatiin jopa vähän kiivetä. Koska sunnuntaina meillä oli käynyt ihan älytön kuksi ja saatiin aurinkoa koko päiväksi niin tietysti saatiin kiivetä tänään vesisateessa. Se toi kuitenkin vaan kunnon fiilistä siihen hommaan. Koko kävelyyn kului reilu pari tuntia ja kivikkoisen maaston takia, se oli aika raskaskin tennareilla kävellä. Suosittelen kuitenkin ehdottomasti kaikille! Hieno kokemus, jonka varmasti muistaa. :)





Kylemore abbey




















Tiistaina Emma ja Nahila suuntasivat takaisin Corkkiin. Päivät meni tosi nopeesti. Nyt edessä lomailua ja kohti uusia seikkailuja. Täällä farmilla muuten kaikki hyvin, ostettiin kaksi karitsaa ja ollaan saatu ruokkia niitä maitopulloilla. Se on jotain tosi suloista. Täällä on myös syntynyt nyt lähiaikoina kahdeksan vasikkaa, joten kiirettä on pitänyt.

Yleisesti kaikki täällä tosi hyvin ja kuten yleensä sanotaan, vaihtarin paras aika alkaa helmikuussa, joka on niin totta. Oon nauttinut ajasta ihan uudella tavalla, kun oon vihdoin päässyt rutiiniin ja kotonakin tuntuu, että on kotona. Usein huomaan kuitenkin, että blogeihin ja muuhun someen yleensä näkyy vaan ne parhaimmat puolet tästä ajasta ja sinäänsä ymmärrän sen, koska se on ymmärrettävää, ettei haluta kirjoittaa vaikeuksista :) Mulla täällä on kaikki onneksi mennyt hyvin ja perheen kanssa kävi hyvä kuksi mutta oon kuullut niitä surullisiakin tarinoita meidän koulusta. Tänne lähtiessä yritin tulla ilman odotuksia mutta ehkä mulla oli kuitenkin vähän vaaleanpunainen kuva just sen takia, että niistä hankalista jutuista ei niinkään puhuta. Sain kuulla, että toisin kun meille sanottiin, täällä perheille maksetaan aika paljon vaihtareista rahaa ja yksi perhe sanoi mun kaverille suoraan, että tekee sitä hommaa vain rahasta. Täällä meillä mä tuun tosi tosi hyvin juttuun perheen kanssa ja haluun ehdottomasti tulla takaisin!! Koulussa mulla on hyvänpäiväntuttuja irlantilaisista  mutta me vaihtarit ei niinkään saada kuulla jos he tekevät porukalla jotain yhdessä. Yfu Suomen päässä on hoitanut hommat hienosti mutta InterStudies vastaanottavana järjestönä ei ole ehkä ollut se parhain. Esimerkiksi mun LSC:n (Local Support Coordinator) piti tulla joka kuukausi juttelemaan tänne meidän talolle ja tarkistamaan että kaikki on hyvin mutta hän tuli vain kerran alussa. Joten tulevat vaihtarit, suosittelen, että kohdemaassa on vastaanottavana järjestönä sama järjestö, joka kotimaassa :)

Muuten kaikki tosi hyvin! Kivaa kevättä kaikille :)

Kommentit

  1. Ihanan pitkä postaus!
    Paljon kaikenlaista olette tehneet :D
    Näytät kuvissa niin onnelliselta. Maisemakuvat myös upeita ��
    Kiva kuulla, että tuntuu jo oikeasti kodilta siellä. Nauti täysillä loppuajasta!
    Onko pääsiäislomalle suunnitelmia? Miten pääsiäistä vietetään siellä? Onko perheellä traditioita?

    -Eme

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Emma :) Joo maaliskuu on ehdottomasti ollut mun paras kuukausi täällä ja hymy ollut herkässä :) Aika menee hirmu nopeesti, yritän ottaa kaiken irti, pieni paniikki jo tässähän iskee!! Loppulomasta ollaan menossa Limerickiin, Galwayhin ja vierailemaan isovanhemmilla. Myös aateltiin chekata Galwayn Food Festival. Pääsiäinen täällä on aika iso juhla! Mun perhe on mennyt tällä viikolla monen päivänä moneksi tunniksi kirkkoon ja mäkin oon osallistunut muutamiin messuihin. Mennään perheen kanssa ravintolaan lounaalle ja pienemmät lapset osallistuu pääsiäismunajahtiin. Ihanaa pääsiäistä sinnekkin kaikille, toivottavasti nautitte!:)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

New Year & Dublin

Vuosi Irlannissa